Dat een gezonde voeding belangrijk is dat wist je waarschijnlijk al. Iedereen komt er mee in aanraking en de één denkt er meer om dan een ander. Mensen die leven met een ongezond voedingspatroon geven vaak uiteenlopende redenen waarom ze niet gezond eten. Redenen zijn bijvoorbeeld; het kost veel tijd om te maken of het is niet zo lekker. In dit blog willen we tips en informatie geven hoe iedereen een gezond voedingspatroon kan aannemen.

Dieet

Het eerste onderwerp wat we behandelen in de blogs zijn verschillende diëten. Er zijn verschillende soorten diëten en het is belangrijk om een te kiezen die past bij jou. Het eerste wat belangrijk is om jezelf af te vragen is ‘wat wil je er mee bereiken?’ Een sporter heeft waarschijnlijk hele andere doelen voor ogen dan iemand die wil afvallen

Fruit

Vervolgens is het tweede onderwerp fruit. Er is een groot variëteit aan fruit beschikbaar in supermarkten. Wist je dat het aangeraden wordt door gezondheidsinstanties om minimaal 2 porties fruit per dag te eten? Dit is in totaal 200 gram. In fruit zitten belangrijke voedingsstoffen die belangrijk zijn voor jouw lichaam. Wij geven lekkere ideeën met fruit zodat je jouw dagelijkse portie binnenkrijgt!

Gezonde snacks

Daarnaast is een derde onderwerp gezonde snacks. Om een gezond voedingspatroon te creëren kan het een goed idee zijn om gezonde snacks voor jezelf te maken. Zo heb je toch het idee dat je aan het snacken bent, maar dan op een gezonde manier.

Koolhydraten

Verder behandelen we in de categorie voeding ook het onderwerp koolhydraten. Er zijn namelijk verschillende soorten koolhydraten en het is belangrijk voor een gezonde voedingspatroon. Eet je namelijk teveel snelle koolhydraten dan krijg je snel weer trek en ben je geneigd om te gaan snacken. Er zijn ook verschillende soorten diëten dat zich specifiek richten op de koolhydraten inname.

Vitamines

Ten slot komt het onderwerp vitamines aan bod. Vitamines zijn heel belangrijk voor de gezondheid van jouw lichaam. Ze spelen een rol bij de groei, het herstel en het functioneren van jouw lichaam. Het is belangrijk om goed te denken aan de vitamines in jouw voeding. Het lichaam maakt deze niet zelf aan, maar komen alleen van andere bronnen. Een vitamine wat het lichaam wel zelf kan maken is vitamine D. Daarvoor moet je jezelf wel blootstellen aan zonlicht.

Bekijk hieronder alle voedingsartikelen om meer informatie te krijgen over een gezonde voedingspatroon!

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer