Jouw lichaam is een belangrijk onderdeel van jezelf. Je moet er goed voor zorgen want het is niet vervangbaar en je hebt er maar één van! Maar hoe zorg je nou voor een gezond lichaam en welke lichamelijke problemen kunnen zich voordoen? In de categorie lichaam beschrijven wij allerlei gezondheidsproblemen betreft het lichaam en geven je daarbij handige tips en informatie.

BMI lichaam

Een belangrijke graadmeter om de gezondheid van jouw lichaam in relatie te achterhalen. De BMI laat zien of je gewicht gezond is in relatie met je lengte. Deze graadmeter is belangrijk omdat een ongezond gewicht kan leiden op een grote kans van hart- en vaatziekten.

Lichamelijke problemen

Niemand is 100% perfect en iedereen heeft minder sterke plekken in zijn lichaam. Dat kan bijvoorbeeld in je lies zijn, maar ook je armen. Wij proberen daarom in ons blog zoveel mogelijk informatie te geven over alle mogelijke lichamelijke problemen. Voor elk lichamelijk probleem zijn er vaak oplossingen of handige tips die bijdragen aan minder pijn en een beter leven.

Allergieën

Je kent het misschien wel; het is weer lente en je moet continu niezen. Wat is er aan de hand? Jouw hooikoorts speelt weer op. Wist je dat er verschillende varianten zijn van hooikoorts? Zo is de één allergisch in de lente voor de berk en de es, maar is een ander allergisch in het najaar voor de ambriosia. Naast hooikoorts zijn er natuurlijk nog heel veel meer allergieën. Wij gaan alle allergieën proberen te beschrijven en geven daarbij tips waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer