Bij de term gezondheid denk je al snel aan je lichaam, fysieke gezondheid en conditie. Vaak is lichamelijke gezondheid op te lossen door bepaalde aspecten aan te passen in jouw leefstijl. De gezondheid van je geest is even belangrijk als dat van je lichaam. Mentale problemen zijn vaak op andere manieren te verhelpen dan lichamelijke klachten. Voor het onderwerp mentale gezondheid geven wij in onze artikelen informatie en adviezen.

Burn-out

Nederland leeft in een maatschappij waar ontzettend veel en hard gewerkt wordt. Werkgevers vragen veel van hun personeel en dat zorgt voor een zware werkdruk. Sta je een lange periode onder zware spanningen en stress dan ben je na verloop van tijd geestelijk en lichamelijk uitgeput. De vertaling van het engelse woord ‘burn-out’, opgebrand, gaat dan ook letterlijk op in zo’n situatie. Het is belangrijk om beginnende symptomen van een burn-out direct te herkennen.

Paniekstoornis

Een paniekstoornis is een mentaal probleem waarbij je regelmatig last krijgt van paniek. Dit komt vaak plotseling opzetten. Het voeren van gesprekken met zorgprofessionals kan een middel zijn om dit te verminderen. Ook kan ontspanning helpen; denk bijvoorbeeld aan yoga, wandelen of praten met een goede vriend(in).

Angstaanvallen

20% van alle Nederlanders hebben last gehad van een angststoornis. Er zijn verschillende vormen van angst. Het verschil tussen angst- en paniekstoornis is dat angststoornissen vaak het dagelijkse leven beïnvloed van mensen.

Jouw mentale gezondheid is ontzettend belangrijk voor een gezonde leefstijl. Zit je goed in je vel? Dan sta je positief in het leven en dat geeft je heel veel zelfvertrouwen. Persoonlijke doelen in het leven kan je makkelijker bereiken wanneer jij sterk in je schoenen staat. Heb je beginnende mentale gezondheid klachten zorg er dan voor dat je dit tijdig erkent en daarbij hulp zoekt. In onze artikelen proberen wij je tips en informatie te geven om jou te helpen bij een positieve leefstijl

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren. Accepteren Lees meer